Wat er aan vooraf ging

collage Zuid AfrikaHoera, het is zo ver! We’re ready to go! Een paar dagen geleden hebben we het proefpakken kunnen afvinken van het to do-lijstje. De koffers staan klaar, het past er allemaal in. D.w.z. het minimale dat we hadden klaar gelegd, kan mee ;-D. Zachte handdoeken, hakken en fancy outfits zijn gesneuveld in de strijd, in plaats daarvan gaan de katoenen doeken, comfi wandelschoenen en geïmpregneerde afritsbroeken (jawel….) mee. Maar goed,  eerlijk gezegd was efficient inpakken slechts een van de vele issues die afgelopen jaar de revue zijn gepasseerd.

In september zijn we begonnen met het inventariseren van onze reiswensen en het verkennen van de mogelijkheden. Een ruime tijd met het gezin op pad en een diversiteit aan culturen en landschappen leren kennen, is wat we voor ogen hebben. In december was de kogel door de kerk; ja we gaan, en wel naar Zuid Afrika, Australië, Nieuw Zeeland Vietnam en Thailand. Vluchten, auto’s en campers werden geboekt en accommodatie in grote lijn vast gelegd.

collage Australie en Nieuw ZeelandNatuurlijk waren er ook de ‘nodige’ beren op de weg, waaronder de ‘leerbeer’. Maar ook nu bleek ons motto ‘voor alles is een oplossing’ op te gaan. Voorzien van het leerplan en bijbehorend materiaal gaan we straks en route. Bedankt docenten van de Erve Hooijerinck.

In maart hebben we de kinderen verteld over ons avontuur. “Yes! Mogen we in het vliegtuig een filmpje kijken?” en “Komen we op safari olifanten en varanen tegen, net als Freek in het Wild?”. Ze zagen er wel wat in. Voor Aafje is het nog het moeilijkst om zich er iets van voor te stellen. “Wanneer gaan we naar Wereldreis?” Dmv moodboards die we van de landen hadden gemaakt en het boek Madiba, over het leven van Nelson Mandela, hebben we de kinderen wat kunnen voorbereiden. Om de leerdruk op reis te reduceren, hebben Pepijn en Floris sinds maart elke week al wat schoolwerk gedaan.

Vanaf half juni begon het afscheid van vrienden en familie. collage Vietnam en ThailandTijdens een tuinfeest hebben we Alphons zijn 40e verjaardag (van 31 juli as) alvast uitgebreid gevierd. Vervolgens nog een paar leuke (verrassings)avonden en uitstapjes met familie en vrienden. Het lijkt wel alsof we naar de andere kant van de wereld gaan ;-D). Super leuk allemaal, al wordt het weggaan er niet makkelijker mee gemaakt ;-).

Inmiddels is het eind van de aftelkaart in zicht. De kinderen kunnen nog vier kruisjes zetten en dan gaan we. Alles is wel geregeld, let’s go!


0 gedachten over “Wat er aan vooraf ging

 1. Rian, Manon, Wessel, Britte, Jinte Beantwoorden

  Heel veel plezier op vakantie. Ga lekker met z’n vijfen genieten….Wij volgen jullie op afstand en zijn benieuwd naar de bijzondere verhalen. Wessel en Britte lezen mee en Jinte is nieuwsgierig naar de foto’s….

  Groetjes Rian, Manon, Wessel, Britte en Jinte
  (En een dikke knuffel voor Aafje van Jinte)

 2. Francien Beantwoorden

  Heel veel plezier en een onvergetelijke tijd toegewenst! We zullen jullie wel missen, het zingen van Aafje op het oprit, het gezellige kletsen met de jongens. Maar wat leuk dat we jullie kunnen volgen via broekiesopreis. Liefs Hans Peter, Sietse, Jetske, Francien en Boefje 🙂

 3. E. van den Berg-Borgman Beantwoorden

  een goede tijd gewenst in S.A. het komt mij heel bekend voor al was het in 1985. toen wij er waren.
  leuk, dit alles te lezen. groetjes van mij en de loge’s. Elly v.d. B.B.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *