Mpila & Umdloti Beach

Dinsdag 11 augustus, Hluhluwe – iMfolozi park
Wat een groot park! En wat is het toch bijzonder dat we in de natuurlijke habitat van de Afrikaanse olifanten, buffel, giraf, nijlpaard, neushoorn etc mogen rondrijden. We rijden vandaag ca. 6 uur rond in het park en zien een heleboel dieren. Ook vogels. Voor het eerst gaan we ook kijken in een ‘game hide’; een plek die gecamoufleerd is en van waaruit je, in dit geval, een drinkplaats kunt bekijken. Aangezien er op het eerste gezicht geen dieren te zien zijn, is het voor Aafje niet interessant genoeg om stil te blijven zitten en geduldig te wachten of de plek af te turen naar dieren. Zodra de jongens twee schildpadjes zien die in het water zwemmen, wordt het weer wat interessanter. De jongens vinden het erg leuk om de natuur af te speuren. Ze spotten grote dieren, maar ook (roof)vogels, insecten, voetsporen en droppings, zoals de Engelsen zo mooi zeggen. Aafje is er wel iets eerder klaar mee. Gelukkig luistert ze graag naar (Pipa Panda dieren)liedjes en luisterboeken, waardoor het voor haar leuk ook leuk blijft.

Later op de dag rijden we per ongeluk verkeerd. Gelukkig maar, want hierdoor zien we uiteindelijk wel 50 – 60 olifanten! Kleintjes, grote en een paar mega exemplaren. Heel indrukwekkend. We staan op een punt waarop we uitkijken over de rivier en zien ze hier doorheen waden en aan de overkant de berg opklimmen. Heel indrukwekkend! Je hebt kleine olifanten, normale/ grote olifanten, maar vandaag hebben we ook een mega versie gezien. Zie hieronder op de onderste foto; aan de linker kant zie je een olifant die echt super groot is!

’s Avonds gaan we vroeg naar bed, omdat we de dag erna al om 5.50uur in de ochtend vertrekken voor de ochtend game drive. Zouden we de leeuw zien??

Woensdag 12 augustus – Game drive, rit Mpila – Umdloti Beach
Daar staan we dan om 5.50uur. Ondanks het vroege uur staan de ogen wijd open in afwachting van wat we vanochtend allemaal zullen zien. We hadden gehoopt dat we met de game drive andere paden zouden kunnen berijden, maar helaas is dat niet het geval. We zien wel veel dieren en ook hier horen we weer veel van de ranger. Bijvoorbeeld dat de giraf een hoge bloeddruk heeft om er voor te zorgen dat er voldoende bloed door zijn lange hals naar de hersenen gestuurd wordt. Maar dit betekent ook dat hij maar 10-15sec achter elkaar water kan drinken, en dan het hoofd weer omhoog moet houden. Dit en nog veel meer weetjes die bij ons nog niet bekend waren.

Helaas zien we geen leeuw of luipaard. Wellicht in een volgend park? Na de Game Drive gaan we in het huisje even opwarmen, spelen de kinderen nog even in de speeltuin die hier is aangelegd en dan is het tijd voor de rit naar Umdloti Beach.

De rit gaat goed. De luisterboeken van Mees Kees en diverse liedjes zijn weer beluisterd. Het wordt alweer tijd voor nieuwe luisterboeken. Gelukkig dat we die overal waar goed internet is, kunnen vinden, net als de (kinder)boeken voor de ereader. We zijn nog zoekende naar een bibliotheek waar je via het internet boeken voor de ereader kunt lenen, dat zou helemaal super zijn.

Het huis in Umdloti is super! Weer een appartement dat we via www.airbnb.nl hebben gevonden. Die zijn tot nu toe erg goed bevallen. Het zijn appartementen en huizen (van klein tot groot) die in particulier bezit zijn. Het leuke is ook dat je hierdoor vaak in contact komt met lokale mensen en op die manier weer meer van de cultuur meekrijgt. Zo ook hier. Een deel van dit huis wordt verhuurd, het andere deel wordt bewoond door de eigenaren. Voor morgenavond hebben ze ons uitgenodigd voor de braai. Leuk hoor.

Donderdag 13 augustus – Umdloti Beach
Een heerlijk, rustig dagje waarin we naast niks doen ons ook voorbereiden op de vliegreis van morgen. Dit zal een korte binnenlandse vlucht worden naar Port Elizabeth waar we het tweede deel van onze reis in Zuid-Afrika beginnen. Sommige tassen moeten wat omgepakt worden (zakmessen weer terug in de ruimbagage tas, bijvoorbeeld!) en tevens tijd voor wat wasjes draaien in een echte wasmachine. De auto wordt ook gewassen en uitgeruimd, die leveren we morgenochtend op het vliegveld in. Ook wordt er geskypet met vriendjes en familie. Daarnaast lekker spelen; de kinderen zijn erg blij met hun stapelbed en bouwen het om in een gezellige hut. Floris kan het toch niet laten en slaagt met vlag en wimpel voor zijn Aardrijkskunde toets.

’s Middags gaan we even naar het strand en spelen we rondom wat rotsen in het water. Ook wordt het ijskoude water van het zwembad bij het huis getest door de kinderen. ’s Avonds wordt er gezellig gekletst met 2 Zuid-Afrikaanse stellen bij de braai; erg leuk om lokale mensen te ontmoeten en om over diverse onderwerpen met ze te hebben, hun kijk op het leven, politiek, etc. iets beter te leren kennen.


0 gedachten over “Mpila & Umdloti Beach

  1. David Beantwoorden

    Hoi Pepijn, cool al die dieren daar! Ben benieuwd wat jullie de laatste dagen hebben gezien.

    Groetjes, David

  2. […] natuur. Super gaaf om bijzondere dieren in hun natuurlijke habitat te zien, zoals bizons, slangen, ... https://broekiesopreis.wordpress.com/2016/02/20/samen-wordt-het-schoner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *