Brisbane stadscentrum en treinreis naar Gladstone

Zondag 4 oktober – Young designers market en Streets Beach, Brisbane Southbank
We nemen de bus naar South Bank waar we de Young Designers Market bezoeken die hier elke eerste zondag van de maand is. Een heel leuk marktje met diverse kramen. We raken aan de praat met een Nieuw Zeelander die met enthousiasme begint over, zoals hij zegt, de beste ontwerpopleiding van de wereld; Design Accademy Eindhoven. Grappig dat hij die kent en hier zo enthousiast over is. Een leuke kerel die de kinderen allemaal iets van zijn werk laat uitzoeken nog voor we twee paar oorbellen (cadeautjes) hebben uitgezocht. Hoe herkenbaar; commerciële kwaliteiten zijn ook bij deze ontwerper niet de sterkst ontwikkelde kwaliteiten.

We hebben de kinderen beloofd om het stadsstrand op te zoeken en dat doen we dan ook wanneer we het marktje hebben afgelopen. Bijzonder hoor; om te midden van de hoge gebouwen in het centrum van de stad te zwemmen en te zonnebaden op het stadsstrand. Het is een warme dag en de verkoeling van het water doet ons allen dan ook goed. Als lunch genieten we van een paar lekkere sandwiches die we bij een sandwich/ smoothy-tentje halen.

Na het zwemmen en spelen op het strand lopen we nog een stukje verder waar vandaag live muziek gespeeld zou worden. En jawel, op het grasveld staat een bandje heerlijke jazz muziek te spelen. We doen een drankje op een terrasje en genieten van de gezelligheid. Aafje heeft de bar ontdekt, of beter gezegd; de barman die allerlei cocktails maakt. Ze zit gebiologeerd aan de bar te kijken.

’s Avonds koken we een lekker vg-maaltje. De aardappels laten we steeds vaker achterwege; alleen vlees/ vis en groenten bevalt ons eigenlijk wel. Bij het invallen van de schemering zien we heel veel vliegende honden. Opmerkelijk, want het aantal bomen op de camping is dun bezaaid.

We verzetten de camper, aangezien we vlakbij een generator zitten die diesel lucht afscheidt waar we geen van alle blij van worden. Dat is dan weer het voordeel van een camper; een kwestie van instappen en verkassen.

’s Avonds worden de koffers weer gepakt en skypet Pepijn met David en Sjoerd tegelijk, een heuse videoconference. Wat een feestje maken ze er van. Leuk hoor!

Maandag 5 oktober – Camper inleveren en wandelen in Brisbane
Hoewel de schoen van Pepijn niet door de mensen van Lone Pine Koals Sanctuary is gevonden, lijkt die parkeerplaats voor ons toch de meest voordehandliggende plek waar we de schoen zijn verloren. We besluiten er als nog langs te rijden. En jawel, daar ligt hij! In eerste instantie zijn we blij, maar wanneer we de schoen hebben bekeken, zien we dat er minimaal een auto overheen is gereden. Hmm… het harde materiaal van de hak is aan gruzelementen en lijkt de ideale vorm te hebben aangenomen om blaren te creëren. Dat wordt dus toch een paar nieuwe schoenen. Balen.

Fons zet ons af bij het hotel waar we de spullen uitladen en achterlaten. Samen met Pepijn gaat hij de camper naar het verhuurbedrijf brengen. Floris, Aafje en ik gaan ondertussen in de stad kijken of we een winkel kunnen vinden die, ondanks Labour Day, open is. We kwamen er vanochtend achter dat de meeste winkels dicht zouden zijn, maar willen toch een gokje wagen. Plan B voor vandaag (het bezoeken van het Science Museum) schrijven we af wanneer we horen dat er een mega drukte wordt verwacht op de laatste dag van de Dinosaurus tentoonstelling.

We hebben mazzel en vinden een mooie boekenzaak die open is. Op het gemak zoeken we naar een nieuw werkboekje voor Aafje waarmee ze kan oefenen met het schrijven van letters. Ze is helemaal in haar nopjes wanneer we het vinden. Voor Floris en Pepijn vinden we een leuk boek van Geronimo Stillton. Het is een Engels boek met vrij grote letter en het lijkt Floris leuk om dit samen met Alphons of mij te lezen. Prima. Tot slot vind ik een interessant boek voor Fons en mij. Wanneer Fons en Pepijn de camper hebben weggebracht, treffen we elkaar hier.

Aangezien het hotel waar we vannacht verblijven geen restaurant heeft, besluiten we ’s middags een hapje te gaan eten en ’s avonds een boterham te smeren. Het is erg gezellig. Na de lunch pakken we een city hopper die ons over de rivier tot vlak bij het hotel brengt.

In het hotel blijkt geen goede internetverbinding te zijn. Aangezien we volgende week waarschijnlijk ook geen goede verbinding hebben, kopen we een internetdagkaart om toch met de klas van Floris te kunnen skypen. ’s Avonds geniet Floris weer van het contact met zijn klas. Zijn klasgenootjes vertellen over de klassenkrant (waar Floris gelijk ook aan mee wil doen) en laten zien wat ze met handenarbeid hebben gemaakt. Floris vertelt over ons bezoek aan het Koala park en dan zit het er weer op.

Dinsdag 6 oktober – Treinreis naar Gladstone
Rond 9.30uur stappen we in de taxi. Het gaat allemaal heel soepel, waardoor we ruim op tijd zijn voor de trein naar Gladstone. De treinreis zelf gaat ok; de jongens doen wat huiswerk, Pepijn en ik lezen in Hasse Simonsdochter, Fons werkt nog wat aan de foto’s voor het weblog en natuurlijk worden er spelletjes gespeeld. Het reist helaas niet zo comfortabel als een Nederlandse trein en we komen dan ook met ontstemde maag in Gladstone aan.

1.5.1 Brisbane op weg naar Gladstone w

We worden heel vriendelijk ontvangen in het motel en het is prima voor een nacht. Aangezien we met de taxi naar het centrum zouden moeten en dit, naar horen zeggen, niets voorstelt, besluiten we in het motel te eten. Het smaakt boven verwachting goed en we genieten er van. Daarna heeft Fons nog best wat werk om de koffers weer om te gooien zodat we wat spullen hier kunnen laten staan wanneer we naar Heron Island vertrekken. Ik schrijf nog verder aan een mailtje en dan gaan we bijtijds slapen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *