Terugblik Nieuw Zeeland

Net als voorafgaand aan het vertrek uit Zuid-Afrika en Australië, hebben we het ook nu weer met elkaar over het land waar we afgelopen acht weken hebben rondgetrokken. Wat waren de hoogtepunten? Het antwoord hierop is eigenlijk heel lastig te bedenken. Ten eerste omdat de activiteiten die we hebben gedaan heel verschillend zijn geweest. Van wandelen, de ballonvaart, vissen, goud zoeken, bezoek gloeiwormen grot, kajakken, rodelen, zelf ons schelpdierenmaaltje zoeken, het bezoeken van de geysers en het Maori dorp in Rotorua, eten van Hangi maal, badderen in een hotpool, het bezoek aan de glasblazer, cricket spelen, het bezoeken van Te Papa museum, zingen met het Nieuw Zeelands Symfonie orkest, lekkere kopjes koffie drinken etc.

Daarnaast is het landschap heel divers. De geysers met al hun kleuren (en kenmerkende zwavel geur), de Haast pas waar je van een nat gebied naar een super droog gebied gaat, de pancake rocks, Cathederal Caves, Moeraki Boulders, Milford Sounds met zijn ongerepte natuur en grote velden vol lupines, Soutern Scenic Route met mooie watervallen en zeedieren (oa pinguïns, zeeleeuwen, dolfijnen), Bay of Islands met al zijn eilandjes om tussen door te varen etc.

Voor wandelaars is het een super mooi gebied. In het Noordereiland hadden we  de Tongariro Alpine Crossing als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt, gevolgd door Pinnacle Walk in Coromandel. Op het Zuidereiland hebben we oa heel erg genoten van de Key Summit Walk, de Queen Charlotte Track en het Abel Tasman NP.

Eigenlijk is het een aaneenschakeling van hoogtepunten geweest. Bovenstaande is slechts een greep uit al het moois dat we hebben gezien en gedaan. Het is een land waar we best nog eens naar terug willen gaan. Super genieten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *