Bericht Pepijn vanuit Hanoi

Hoi groep 6/7,

Gelukkig nieuwjaar, vanuit Hanoi. Dit is de hoofdstad van Vietnam waar we op 8 januari zijn aangekomen. Het is hier heel druk met het verkeer, want er rijden bijna geen bussen maar wel SUPER VEEL scooters. De verkeersregels zijn soms nogal moeilijk te herkennen. Wanneer je de straat over wilt steken moet je kleine gaatjes tussen de scooters vinden om door te gaan. Ik vind dit wel leuk om te doen, maar soms betekent het ook dat je wel 10min moet wachten voor je over kunt steken. Ze zullen je niet proberen aan te rijden, maar geven je ook absoluut geen voorrang. Soms schieten ze vlak voor je langs. Je moet oversteken wanneer veel mensen dat doen, want dan is het veiliger. Hier rijden ze op de snelwegen rechts, maar op gewone wegen merk je dat niet, omdat ze daar rechts en links rijden. Scooters zijn heel dik bepakt. Soms steekt de bagage wel een meter uit!! Ik vind het wel grappig er uit zien, maar ik vind het ook wel een beetje gevaarlijk.

Wij zitten nu in een hotel in het oude centrum. Hier zijn veel kleine winkeltjes die heel dicht op elkaar zijn gepropt. Je kunt hier van alles kopen: heel veel fruit, snoep en kleding. Er zijn veel eettentjes. Er lopen hier ook veel vrouwen met een soort kromme tak over hun schouder waar dan twee manden aan hangen. Hier vervoeren ze allemaal dingen in. Zoals mandarijnen, vis, lychies (kleine zoete besjes) en nog veel meer fruit. Ik zal nog iets opsturen waar jullie dit ook op kunnen zien. Ik weet alleen niet hoe lang het duurt voor het in Delden is.

Opa en oma zijn nu ook bij ons, ze blijven de hele reis door Vietnam bij ons. We hebben het heel gezellig. Na de voorjaarsvakantie kom ik weer in de klas. Ik heb er heel veel zin in.

Groetjes Pepijn


Een gedachte over “Bericht Pepijn vanuit Hanoi

  1. […] doen de jongens huiswerk, ze schrijven hun stukje voor het weblog (klik hier voor bericht Floris, kl... https://broekiesopreis.wordpress.com/2016/01/20/halong-bay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *