Krabi – zon en zee met goed gezelschap

Donderdag 11 februari – Relaxen in het zwembad samen met Eelke, Martijn en kids
We hebben allemaal heerlijk geslapen en genieten van het ontbijt. Het is weer heerlijk en warm weer; we hebben met Eelke en Martijn afgesproken dat we ze bij ons zwembad ontmoeten. Dus direct na het ontbijt gaat de zwemkleding aan en zijn we in het zwembad te vinden. Rond een uur of 10 zijn Eelke en Martijn samen met hun kinderen Aukje (5) en Mathijs (2) er ook; ze hebben een wat vermoeiende reis achter de rug, maar de kinderen zijn direct met elkaar in de weer. Ze wonen in Brunei en zijn gisteren al naar Kuala Lumpur gevlogen, waar ze vanochtend vroeg een vlucht rechtstreeks naar Krabi hebben genomen. Ze hebben overnacht op het vliegveld, alleen omdat de koffer nog niet ingecheckt kon worden, moest Martijn aan de domestic kant van het vliegveld blijven totdat de incheckbalie openging, balen!

Fons is ondertussen even naar de duikschool geweest om te infomeren naar een proefduik voor Pepijn en duikles voor hemzelf; als het kan, wil hij graag zijn brevet halen en daarvoor heeft hij de afgelopen tijd al online de theorie gedaan. Heerlijk om te zien dat de kinderen elkaar meteen vinden; vooral Aukje en Aafje spelen gelijk met elkaar alsof ze dat dagelijks doen. Lekker spelen in het zwembad, van de glijbaan, met een bal, etc. De ouders genieten van even wat tijd om bij te kletsen; het is erg leuk elkaar weer te zien en te spreken, het is lang geleden. Op een gegeven moment breekt de vermoeidheid toch op en gaan Eelke en Martijn met hun kinderen terug naar hun hotel om even lekker te slapen. Wijzelf spelen nog even in het zwembad en gaan daarna ook Siësta houden; het is inmiddels behoorlijk heet en de zon staat op z’n hoogst, dus uitstekende tijd om even de koelte van de kamer op te zoeken, wat te lunchen en te rusten.

Halverwege de middag wandelen we naar het hotel van Eelke en Martijn; ze hadden geprobeerd in hetzelfde hotel als ons terecht te kunnen, maar dat zat kennelijk vol. Er zijn op dit moment veel Chinezen en andere Aziaten op vakantie vanwege Chinees/Vietnamees/Lunar (zeg maar Aziatisch) nieuwjaar. Ze zitten op ongeveer 10min lopen in een mooi ingericht hotel en uiteraard met een zwembad. We weten ze daar te vinden en direct wordt er heerlijk in het water gespeeld. We borrelen wat en aan het begin van de avond gaan we op zoek naar een gezellig restaurant. We hoeven er niet ver voor te lopen, want in de straat van het hotel zitten diverse leuke tentjes. We lopen binnen bij ‘Green Pepper’ en genieten weer van lekker Thais eten. Naast het restaurant vinden we een stalletje waar diverse boottochten en andere uitstapjes worden aangeboden. We besluiten een boottocht langs allerlei eilanden in de buurt te boeken voor morgen. Een heerlijk relaxte en gezellige dag!

IMG_7015. 13 Aafje en Aukje 2 w

Vrijdag 12 februari – Boottocht langs eilanden
Vandaag gaan we dus met een longtailboot op pad naar diverse eilanden en strandjes. Met een rugzak vol zwemspul, handdoeken, zonnebrand, petten etc. melden we ons rond 9.00u bij het hotel van Eelke en Martijn waar we worden opgehaald. Met een overkapte ‘bakkie’ worden we naar het haventje gebracht met alle longtail boten. Het is eb en we moeten nog een klein stukje over de modder lopen naar de boot; de slippers blijven een beetje plakken. Het laatste kleine stukje door het water en daar zitten we dan, klaar voor vertrek met zwemvesten aan. De motor van de longtailboot werkt echter niet echt mee en pas nadat er na een kwartier een accu van de buurman is geleend, gaat de motor eindelijk aan. Nu hopen dat hij straks zelf kan starten!

De tocht door de baai en zee op weg naar ons eerste eiland is fraai, maar ook vrij ruw. Vanwege de wind is er redelijk wat golfslag. De omgeving hier bestaat net als in Kao Sok en Halong Bay uit Karstgebergtes en dit leidt tot fraaie uitzichten. Het is minder spectaculair dan Halong Bay, maar evengoed mooi. Diverse eilanden hier zijn toneel geweest voor het opnemen van films, oa ‘James Bond – the man with the golden gun’, en ‘The Beach’. Na een uurtje varen komen we aan bij Koh Hong, het eerste eiland en we zijn niet de enigen. Het lijkt erop dat iedereen die een rondje eilanden maakt, hetzelfde rondje maakt…

Desalniettemin stappen we uit en lopen we over de flexibele (en dus zeer bewegende) pier naar het strand en zoeken een lekker plekje in de schaduw. Dit lukt nog vrij aardig, maar snel wordt het al drukker. Aangezien we ervoor gezorgd hebben dat we onze boot voor onszelf hebben (goed idee Eelke!) en we zelf het tempo kunnen bepalen, besluiten we al snel na de eerste duiken in het water en zandkastelen te hebben gebouwd, om de spullen weer te pakken en terug te gaan naar boot; op naar een rustiger plekje.

Dit vinden we een kleine 10min varen verderop waar we in een klein baaitje tussen hoge rotsen voor anker gaan. Vanaf de boot springen we het water in (de ouders kunnen nog net staan) en genieten we. Het blijkt dat onze strategie werkt, want lange tijd is het rustig en kunnen we lekker in het water spelen. Daarna komen er steeds meer boten en is voor ons het moment aangebroken weer verder te trekken. Nu weer naar een eilandje waar we met de boot tot aan het strand varen. Het is een klein strandje, maar we weten een gezellig hoekje te vinden waar we van de verzorgde lunch genieten; lekkere roergebakken rijst met kip en groenten, en als toetje… ananas. We hebben nog nooit zoveel ananas gegeten als in de laatste 5 weken. Heerlijk.

Er wordt lekker wat gesnorkeld, gespeeld en gekletst. Heerlijk om op deze manier met elkaar op stap te zijn en het gaat allemaal heel goed. De kinderen spelen ook lekker met elkaar en de jongens vinden het leuk om Mathijs op sleeptouw te nemen. Na een tijdje vertrekken we weer; we hebben allemaal eigenlijk al wel genoeg gezien en gezwommen en als we bij de vierde plek aankomen en een druk strand zien, is de beslissing snel genomen: vaar maar lekker door naar huis. We worden afgezet op het strand van Ao Nang, vlak bij het hotel van Eelke en Martijn. We kunnen naar het hotel lopen en onderweg zien we een gezellig restaurant, aan de baai en met speelhoekje voor de kinderen. Daar gaan we vanavond eten!

Iedereen gaat naar haar eigen hotel om even wat te rusten, te douchen etc. en aan het begin van de avond hebben we weer met elkaar afgesproken. We lopen naar het restaurantje aan de baai en zoeken een mooie plek. De kinderen vermaken zich direct uitstekend met het speelgoed. Wat niet heel handig is, is dat er ook kleine fietsjes zijn en al snel racen de kinderen tussen de tafels door, waarbij soms een teen van een gast het moet ontgelden. Tsja, toch maar even tijd om in te grijpen.

Als we onze bestelling hebben gedaan, komen er opeens bekende gezichten het restaurant binnenlopen. Het zijn Bas G. met zijn vrouw Diewertje en hun 3 kinderen. Beide hebben gestudeerd in Delft en Bas is een clubgenoot van Arjen. Wat een ontzettend toeval en wat leuk om ze te zien. Heel uitgebreid tijd om bij te praten is er niet echt, maar toch wordt er wel even gekletst. Het blijkt dat Bas met zijn gezin in Beijing woont en vanwege Chinees nieuwjaar op vakantie zijn hier in Krabi; ze vliegen helaas morgen alweer terug, want dan zit hun vakantie er alweer op. Gezellig om elkaar weer even te spreken en nogmaals, wat een toeval. Als ik (Fons) later die avond mijn broer een berichtje stuur dat ik Bas heb gezien en gesproken, krijg ik bericht terug: ‘ja, weet ik, zag al een foto voorbij komen’. Tsja, internet, whatsapp, het nieuws gaat tegenwoordig razendsnel.

Zaterdag 13 februari – 1260 treden & aapjes voor een mooi uitzicht, lekker zwemmen
We staan rustig op vanochtend; het belooft een mooie en hete dag te worden, want de lucht is strak blauw. Rond een uur of 9 wandelen we weer naar het andere hotel waar we Eelke en Martijn en de kids ontmoeten. Plan is om met een taxi naar één van de belangrijkste tempels van Zuid-Thailand te gaan, de zgn Tiger Cave temple ofwel Wat Tham Suea. Op straat voor het hotel vinden we een taxi, model ‘bakkie met een dakkie’; we zitten dus lekker in de buitenlucht maar wel beschermd tegen de zon. Deze taxichauffeur heeft bovendien een enorme geluidsinstallatie ingebouwd en dus swingen we tijdens de rit mee op lekkere muziek.

De tempel ligt iets ten Noorden van Krabi en is ongeveer een half uur rijden vanuit Ao Nang. De tempel en de buddha staan bovenop een steile rots en is te bereiken door 1260 treden te beklimmen. Hmmm, misschien hadden we toch iets eerder moeten opstaan, want het is al dik boven de 30 graden. Toch beginnen we rustig aan de klim naar boven en het gaat hartstikke goed. De jongens zijn direct tientallen treden vooruit; Aafje heeft wel last van de hitte, net als Aukje, maar beide meiden gaan ook zelf naar boven. Mathijs bekijkt de klim vanaf de schouders van Martijn. De treden zijn soms erg steil. Met verhaaltjes en zingen, gaat de tijd wat sneller en om de zoveel treden staat aangegeven hoeveel treden je al hebt gehad. Onderweg komen we ook veel aapjes tegen, langstaart Makaki’s. Deze kunnen nog wel eens agressief zijn, maar ze zijn hier rustig. Af en toe zien we er eentje op de rugzak van een toerist duiken op zoek naar voedsel. Op een gegeven moment zijn er recht voor ons op de trap twee aapjes behoorlijk actief aan het paren. De jongens kijken er met enige afschuw naar. Loop maar door jongens, blijf maar even in je loopritme, dit is wel heel erg ‘in your face’…

Eerlijk gezegd gaat het sneller dan verwacht. Gelukkig ligt ook een groot deel van de trappen in de schaduw. Een klein half uurtje later staan we boven en genieten we van het mooie uitzicht. Iedereen heeft een topprestatie geleverd; het zweet gutst ons overal naar beneden. We bezoeken de Buddha zelf en het kleine complex eromheen; feitelijk is het niet veel meer dan een fraai versierde Buddha met daaromheen een aantal meditatieplekken. Ook staat er een behoorlijke mast voor TV en Radio antennes, dat is dan weer wat bizar voor zo’n heilige plek. Wanneer we wat uitgerust zijn, beginnen we aan de tocht naar beneden via dezelfde trappen. De zwaartekracht helpt nu een beetje, maar vanwege de steilheid is het rustig en behoedzaam lopen. De knieën gaan op een gegeven wat zwabberen en knikken vanwege de inspanning.

Eenmaal beneden hebben we allemaal wel een lekker ijsje verdiend. Snel vinden we een plek waar ze die verkopen en we genieten in de schaduw van het lekkers. Vervolgens lopen we naar onze taxi (we hebben hem gevraagd te wachten), die ons weer terugbrengt naar onze hotels. Tijd om even een middagslaapje te doen voor de allerkleinste, wat te rusten en te lezen. De thermometer geeft inmiddels 37 graden aan, prima moment dus om binnen te zijn! Eelke en Anne spreken af om rond 14.00u zich lekker te laten masseren. De rest ontmoet elkaar weer rond 15.30u in het zwembad, waar er lekker gespeeld wordt.

Na een heerlijke Thaise/ massage met kokosolie genieten de dames van de tijd om samen even rustig te kunnen kletsen. Aan het begin van de avond gaan we met zijn allen weer op zoek naar een restaurant; de kinderen hebben wel een voorkeur! En na wat rondlopen, besluiten we weer naar het restaurant te gaan waar we gisteren ook waren. De kinderen spelen heerlijk, Pepijn voegt zich bij de volwassenen en we kletsen gezellig. Het is de laatste avond samen; morgenochtend vroeg vertrekken Eelke en Martijn weer naar Brunei. Na het lekkere eten (even werd er gedacht aan het bestellen van Lobster, maar toen deze 150 euro bleek te kosten, toch maar wat anders gekozen) gaan we nog even naar het hotel voor een kopje thee/koffie. Er wordt nog even gezellig gekletst, terwijl de kinderen lekker knutselen met de HEMA vouwblaadjes en viltstiften die via Brunei hier zijn gekomen. Dan is het tijd om afscheid te nemen; wat hebben we het gezellig gehad en wat speelden de kinderen heerlijk samen. Erg fijn allemaal! Dank je wel E, M, A & M!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *