Rondleiding op de boerderij en staan op een struisvogelei

Zaterdag 28 augustus 
We zijn nu in Zuid-Afrika op een boerderij van 1200 hectaren groot vlakbij Heidelberg. We hebben gisteren een rondleiding gehad door een deel daarvan en toen zijn we mee geweest toen ze de schapen eten gingen geven. Het was al om 7.30uur in de ochtend!

Ook hebben ze struisvogels. Tijdens de rondleiding hebben we ook vijf struisvogeleieren gevonden. Zelf mochten we niet uit het ‘bakkie’ (Afrikaans voor pickup), omdat de mannetjes struisvogels agressief waren. Maar de mannen van de boerderij die mee waren mochten wel zoeken, omdat ze een grote stok hadden. Als ze die in de lucht hielden, waren ze groter dan de struisvogel en dan schrikt hij en doet hen geen kwaad.

Als een vrouwtje haar veren wijd houdt en er mee gaat wapperen dan zoekt ze een mannetje. En als een mannetje een rode snavel krijgt en rode benen dan wil hij indruk maken op een vrouwtje. Van het vrouwtje hebben we een foto gemaakt.

We mochten toen op de struisvogeleieren staan en ze gingen niet kapot! Zelfs een vriend van de boer van 160kg had er een keer op gestaan en toen was het ei ook heel gebleven! De volgende ochtend kregen we struisvogel-omelet en struisvogelworst op brood en ’s avonds hebben we struisvogel van de braai (bbq) gekregen. Heel lekker!

Er is nog een jongen hier, Joshua. Hij komt uit Duitsland en is 10 jaar (zou dus bij ons in de klas kunnen zitten) en we hebben heel leuk met hem gespeeld.

Groetjes Pepijn

 


0 gedachten over “Rondleiding op de boerderij en staan op een struisvogelei

 1. Opa en Oma van Broekhoven Beantwoorden

  Dag lieve Pepijn

  wat maken jullie toch leuke en spannende dingen mee. Oma en opa genieten ook mee hoor, door jullie berichten en foto’s. Dikke kus voor jou en jullie allemaal.
  oma Rinie en opa Leo

 2. Marieke Beantwoorden

  Ha die Broekies,
  Wat doen jullie veel leuke dingen, en wat hebben jullie al veel gezien. En dan die fantastische foto’s.
  En jullie schrijven zulke prachtige verhalen dat ik vandaag nog wel in het vliegtuig zou willen stappen om ook al dat moois te zien. En dat je kunt voetballen met een struisvogelei, ik wist echt niet dat het kon. Maar ziet er wel heel grappig uit
  En Pepijn ga je de komende dagen op het ei zitten om het uit te broeden:) ? Neem je hem mee in je koffer!
  En dan die vijf schattige baby-olifantjes. Ik had de eerste weken jullie site niet, maar heb het deze week van Anne-Bas gekregen. Vandaar pas nu mijn reactie. Op school gaat ook alles goed, we zijn alweer hard aan het werk en nemen nog elke week even een plons in het zwembad. Maar het is het wel heel saai, dat als ik naar school loop, het zo stil bij jullie huis is. Maar goed, jullie gaan nog maar lekker door met de wereld verkennen. Ik ben nu al benieuwd naar je presentatie op school, Pepijn. (ha, ha, wat duurt dat nog lang)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *